Van Istanbul naar Izmir
Door: Ren
20 September 2008 | Turkije, Olympos
Vanwege het ongeluk kwamen we wel met 5 uur vertraging terug bij Carlos. We zijn nog als volleerde ramptoeristen op de plek des onheils geweest. Zie foto van Carlos en alle tv-auto’s met schotels. Het is gelukkig ver weg en er is weinig te zien. Er worden wel 7 mensen vermist.
Onderweg naar Izmir rijden we over het platteland waar veel bedrijvigheid is. Het graan is eraf en de tomaten worden geoogst. Karrenvrachten vol en ook vrachtwagens vol. Heeft wel wat weg van de bietencampagne. Verder wordt er nog maïs geoogst en worden er druiven geplukt. De zonnebloemen staan er verpietert bij, maar die zullen wel moeten drogen. Je hebt er ook grote schuren met kippen (bio industie). Heel groot, met hekken er omheen, zo te zien van een firma die ook doet in veevoeder en slachterijen. Verder zie je cementfabrieken, houtzagerijen en marmerhouwerijen. Veel te zien en ook steeds wisselende landshappen. Bergje op en af en zeker geen polderlandschap. Het ziet er wel erg droog uit en er wordt ook veel geïrrigeerd; hier schijnt het ook maar droger en droger te worden. Het is nu ook nog wel zo n 35 graden en prima uit te houden. Stel je hier de zomer eens voor!
We komen in het donker in Izmir aan. Een hele moderne, grote stad met 2.6 miljoen mensen. De meeste mensen in Turkse steden wonen in flatgebouwen die niet te hoog zijn, zo’n 6 a 10 verdiepingen. Het maakt een verzorgde indruk, maar wel erg saai. Je ziet bijna alleen nieuwe huizen/flatgebouwen. We rijden de stad door op zoek naar een camping en dat lukt niet. Dan maar een hotel of pension. We komen uiteindelijk in een pension terecht. Een beetje louche, rommelig en pikkerig (zie foto van wc). Spiegels aan alle kanten; het kon wel een afwerkplek of bordeel zijn…
21 September 2008 - 01:21
Maj:
lieve popjes,
Ik had jullie kaartje zo goed op geborgen dat ik niet meer kon vinden maar wie zoekt zal vinden, Ik ben uit bed ( het is nu 3.20 u) gevallen en dan ga ik ff lekker op internet, heb dus net alle reisverhalen gelezen, mijn complimenten, geweldig zoals jullie dat beschrijven, ik wordt een beetje boel jaloers, hier is het allemaal saai, in epse is het gewoon epse, de boeren zijn de mais binnen aan het halen, er is een ree doodgereden, die vent had niks maar auto flink in de prak,hahahahahaha, die rijdt straks in z'n nieuwe karretje niet meer zo hard, genieten jullie maar lekker in ik wacht in spanning op het volgende bericht, liefs -
21 September 2008 - 18:56
Kraai:
Hé daar, Jullie zijn nog wel een paar kilometer van Pakistan verwijderd maar het is behoorlijk onstuimig daar.
Hoe houden jullie jezelf op de hoogte om te checken of het wel veilig is ?
We moeten nog maar even contacten voor we afspreken dat we elkaar daar ontmoeten.
Mooi verhaal weer, en eh..Rein jij schrijft ook goed alleen opmerkelijk dat jouw verslag weer eindigt in een bordeel.
Groet, Kraai. -
23 September 2008 - 07:49
Annet & Dylan:
Heb het gevoel dat ik stiekem met jullie mee ben gegaan zo boeiend houden jullie ons op de hoogte!
Veel liefs van ons -
23 September 2008 - 21:30
Pierre&ineke (piin):
dag lieverds,eindelijk hebben we internet dus volgen wij jullie vanaf deze historische dag! wat een toeval dat wij nu net turkse olijven eten en we zijn ook aan de turkse wijn, maar we zijn helenaal niet dronken ofzo. pierre heeft wel paringsdrift (maar dat heeft ie eigenlijk altijd wel) volgens hem heeft dit niets met de olijven te maken.voor het overige gaat alles oke hier en de groeten van andre manuel (hij had een try-out in bouwkunde)was erg goed maar ja, we konden hem nauwelijks verstaan....liefs